Wesak

“Ο κόσμος της Ψυχής είναι, “Βλέπω και όταν ο Οφθαλμός ανοίγει, όλα είναι φως.” Ο οφθαλμός του κοσμικού Ταύρου του Θεού είναι ανοικτός και από εκεί ακτινοβολεί φως πάνω στους γιους των ανθρώπων. Ο οφθαλμός της όρασης του κάθε ανθρώπου πρέπει παρόμοια ν’ ανοίγει ανταποκρινόμενος στο κοσμικό φως.”
Esoteric Astrology, Alice A. Bailey

“Πραγματικά πιστεύετε, και μπορείτε να στηρίξετε στην πράξη την πεποίθηση, ότι ο Βούδας εκείνη την ημέρα [του Βεσάκ] σε συνεργασία με τον Χριστό, και την Ιεραρχία των φωτισμένων Νοών, συν την προσφερόμενη βοήθεια κάποιων από τους Θρόνους, τα Πριγκηπάτα και τις Δυνάμεις του Φωτός [Αρχαγγέλων], οι Οποίοι αποτελούν τον αντίθετο Πόλο των Δυνάμεων του Σκότους σε ανώτερο επίπεδο ― (και) παραμένουν σε αναμονή να φέρουν εις πέρας τα σχέδια του Θεού, όταν δοθεί το δικαίωμα και η άδεια από τους ανθρώπους;” 
Esoteric Psychology II, Alice A. Bailey.

Το Βεσάκ είναι η πιο Σημαντική Πνευματική Γιορτή του Έτους

“Ο Μήνας Μάιος είναι μήνας βαθιάς σημασίας σε όλους εκείνους που συνδέονται με τη Μεγάλη Λευκή Στοά (καθώς είναι όλοι αληθινοί εσωτεριστές) στο ότι η Γιορτή του Βεσάκ λαμβάνει χώρα και είναι στιγμιαίας και βαθιάς εισβολής........Η περίοδος είναι πάντοτε υψίστου ενδιαφέροντος και σπάνιας ευκαιρίας .....”
Esoteric Psychology II, Alice A. Bailey

Η σπουδαιότητα των τριών πρώτων πνευματικών εορτών του χρόνου ― Κριός, Ταύρος και Δίδυμοι ― δεν μπορεί ποτέ να τονιστεί αρκετά ― αν και κάποιος πρέπει να ερευνήσει τη σπουδαιότητά της, να την βιώσει. Ο Ταύρος σηματοδοτεί το ύψιστο σημείο της πνευματικότητας του έτους, επειδή όλα εκείνα τα Απελευθερωμένα Όντα που καθοδηγούν την Ανθρωπότητα, συναντώνται στο ετήσιο συμβούλιό τους.
Συγκεντρώνονται, προκειμένου να δεχτούν κυριολεκτικά τον “Λόγο του Θεού”, την νέα ώθηση που απελευθερώνει ο Κριός ― και να μεταδώσουν το ετήσιο τροποποιημένο Πλανητικό Σχέδιο στην Ανθρωπότητα ― μέσα από τα διάφορα μεμονωμένα άσραμ ανθρώπων που εργάζονται για τον σκοπό αυτό. Όλο αυτό σχεδιάζεται σύμφωνα με τους αστρολογικούς κύκλους, και τους κύκλους των ακτίνων, την σταθερή εναλλαγή της κατάστασης του κόσμου και σε συνεργασία με την ανθρωπότητα η οποία οφείλει να απελευθερωθεί και να καθορίσει το πεπρωμένο της.
Η ευκαιρία που δίνει κάθε γιορτή πανσελήνου είναι να συνδεθούμε και να εργαστούμε ο καθένας σε διαλογισμό με άλλους συνεργάτες και ομάδες ανά τον πλανήτη. Αυτό λαμβάνει χώρα πάνω από πέντε μέρες ― 2,5 μέρες πριν και μετά την πανσέληνο, αλλά για τους περισσότερους συμμετέχοντες, η 24ωρη περίοδος πριν από την συγκεκριμένη μέρα είναι πιο πρόσφορη περίοδος για να τη συμμετοχή ― αν όχι αυτή καθαυτή η ώρα της πανσελήνου.
Ο Ταύρος-Βεσάκ είναι αληθινά το αποκορύφωμα της χρονιάς εξαιτίας της ευθυγράμμισης που λαμβάνει χώρα ανάμεσα στους πιο εξυψωμένους πλανητικούς καθοδηγητές και την ανθρωπότητα.
Το τρίγωνο Βούδας Χριστός και Σάνατ Κουμάρα* (σε αιθερικό ή φυσικό επίπεδο) που συνδέεται με ιερό τελετουργικό με τους συγκεντρωμένους Διδασκάλους της Σοφίας ― εκ περιτροπής, ευθυγραμμίζονται με τα άσραμ των υποψηφίων που αντιστοιχούν στις ακτίνες τους, τους μαθητές και τους μυημένους -όλοι σε πλήρη ισορροπία και έτοιμοι να εμπεδώσουν και να διαδώσουν τη νέα ώθηση που απελευθέρωσε ο προηγούμενος μήνας του Κριού.
Η εξέλιξη των Ντέβα ή αγγέλων επίσης εμφανίζει βαθιά εμπλοκή στο γεγονός εν γένει ― από εκεί και οι “Θρόνοι, τα Πριγκηπάτα και οι Δυνάμεις του Φωτός” (που αναφέρονται στο κείμενο στην αρχή της σελίδας).
Το Βεσάκ είναι σημαντικό γιατί είναι η μόνη περίοδος του χρόνου που ο Βούδας, επανασυνδέεται με αυτόν τον πλανήτη, αν και είναι σχεδόν απαλλαγμένος από τις ευθύνες του εδώ (στη γη), αλλά διαδραματίζοντας ακόμα ένα σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την μεταβατική φάση ανάμεσα στους ζωδιακούς αιώνες και τις ρίζες-φυλές.
Καθώς οι δύο κύριες ομάδες ανθρωπότητας, της Γήινης Αλυσίδας και της Σεληνιακής Αλυσίδας συγκροτούνται σε ένα ενιαίο σύνολο, ο ρόλος του Βούδα θα αναληφθεί από τον αδελφό Του Χριστό, σηματοδοτώντας ένα στιγμιαίο γεγονός στην ιστορία του πλανήτη, που οι επιπτώσεις του θα γίνουν αισθητές σ’ ολόκληρο το ηλιακό σύστημα.

*Σύμφωνα με τις εκδόσεις της Θεοσοφικής μετά το 1900, ο Κύριος Sanat Kumara είναι ένα πολύ Προηγμένο Ον στο Ένατο επίπεδο μύησης, ο οποίος θεωρείται ‘Κύριος’ της Γης και της ανθρωπότητας και θεωρείται ως η κεφαλή της Πνευματικής Ιεραρχίας της Γης που κατοικεί στη Σαμπάλα (γνωστής επίσης και ως Η Πόλη του Ενώχ).

Το κείμενο είναι ένα απόσπασμα από το newsletter Taurus 2017 by Phillip Lindsay
Phillip Lindsay © 2017

Ο Δρόμος του Πυρός

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΕΣΑΚ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια