Ιερό «κάπνισμα» με βότανα: η εξαγνιστική τελετουργία των Σαμάνων

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
Τα τέσσερα στοιχεία είναι το νερό, ο αέρας, η γη και η φωτιά. Το «κάπνισμα» είναι μια απλή εξαγνιστική τελετουργία η οποία περιλαμβάνει και τα τέσσερα στοιχεία : το νερό και γη αναπαρίστανται από τα βότανα που χρησιμοποιείτε, ο αέρας και η φωτιά από την διαδικασία καύσης. Το «κάπνισμα» είναι μια σημαντική και τιμητική σε όλους τους χρόνους διαδικασία χρήσης αρωμάτων βοτάνων για τον καθαρισμό χώρων, αντικειμένων και ανθρώπων από «ατμόσφαιρα», «δονήσεις», «ένταση» ή «μούχλα» και για να τοποθετήσουμε μια προστατευτική σφραγίδα γύρω τους.

Σαμάνοι από όλο τον κόσμο από πολύ παλιά έχουν αναγνωρίσει το «κάπνισμα» ως ευεργετικό τόσο για θεραπευτική εργασία όσο και για εορτασμούς, καίγοντας διαφορετικά ξεραμένα βότανα, σύμφωνα με τις ποικίλες ιδιότητές τους στην αλλαγή ενεργειών. Κάποιες Αφρικάνικες φυλές ακόμα πηδούν πάνω από καπνό πριν το κυνήγι και περνάνε τα νεογέννητα μέσα από τον καπνό για προστασία. Στη Βρετανία ήταν παράδοση να οδηγούν τις αγελάδες ανάμεσα από δύο καπνισμένες φωτιές την άνοιξη για να τις απαλλάξουν από ανεπιθύμητα παράσιτα σε όλα τα επίπεδα και καπνός δεντρολίβανου περνούσε γύρω από ένα άλογο μετά το ανοιξιάτικο καθάρισμά του.

 Καθώς εξερευνείτε τη θεραπεία και την ισορροπία με τα τέσσερα στοιχεία, είναι σημαντικό να δουλεύετε σε ένα καθαρό και τακτοποιημένο χώρο.

 ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΕΤΕ

Εάν υπάρχει διαμάχη σε ένα δωμάτιο για να καθαρίσετε την εδραιωμένη αισθηματική ενέργεια.
Σε ένα δωμάτιο αρρώστιας,  για να διασκορπίσουν το βαρύ κλίμα και για να προστατέψουν από μόλυνση.
Εάν υπήρξε εκροή μεγάλης νοητικής ενέργειας, όπως μετά από μια επαγγελματική συνάντηση ή μια έντονη εξεταστική περίοδο.
Για να παρέχετε προστασία σε ψυχικό επίπεδο από αρνητικές ή επιθετικές ενέργειες.
Για να καθαρίσει και να ευλογήσει τροφή, δώρα ή νέο εξοπλισμό.
Για να μαρκάρει την περίμετρο ενός χώρου για τελετή ή ειδική ιερή εργασία.

ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΒΟΤΑΝΑ

Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε βότανα μαγειρικής, που έχετε αγοράσει από μαγαζί ή σούπερ μάρκετ ή ειδικά βότανα για κάπνισμα από ειδικούς πωλητές και προμηθευτές. Εναλλακτικά, αν έχετε κήπο, γιατί να μην καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα και να τα αποξηράνετε; Τα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σα μεμονωμένα φύλλα ή σαν κλαδάκια δεμένα μεταξύ τους με κόκκινο βαμβακερό νήμα σε μια μικρή δέσμη ή «ραβδί».

 Διαφορετικά φυτά προσδίδουν διαφορετικά αποτελέσματα. Κάποια εξαφανίζουν την αρνητικότητα,  κάποια φέρνουν γλυκύτητα, άλλα προσελκύουν θετικές ενέργειες και πάει λέγοντας. Για να αναπτύξετε τη δική σας ευαισθησία στις ιδιότητές τους, χρησιμοποιείστε δύο ή τρία καπνισμένα βότανα για μια περίοδο χρόνου και σημειώστε πως νιώθετε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τη χρήση του καθενός. Είναι συχνά ευκολότερο να γνωρίσετε τις ιδιότητές τους συγκρίνοντας το ένα με το άλλο. χωρίς αμφιβολία θα αναπτύξετε ένα ή δύο αγαπημένα και θα αρχίσετε να δημιουργείτε ένα απόθεμα από βότανα. Καθώς γίνεστε πιο έμπειροι στο κάπνισμα μπορείτε να δοκιμάσετε να αναμίξετε δύο ή τρία βότανα μαζί για διαφορετικά καθαριστικά αποτελέσματα.

 Η ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Θα χρειαστείτε : βότανα, σπίρτα, ένα πήλινο πιάτο ή σκεύος, ένα φτερό για να οδηγήσετε τον καπνό και να κρατήσετε τη φλόγα στα βότανα.

Τοποθετείστε τα βότανα σας στο σκεύος, μετά ανάψτε τα, προσφέροντας μια ευχαριστήρια προσευχή στον Παππού Φωτιά και σε όλα τα παρόντα στοιχεία.
Αφήστε τις φλόγες να καταλαγιάσουν μέχρι να αρχίσουν τα βότανα να καπνίζουν και να σιγοκαίνε, κάνοντας αέρα με το φτερό για να συνεχίσουν να καίγονται. Χρησιμοποιείστε το φτερό για να κατευθύνετε τον καπνό γύρω σε οτιδήποτε θέλετε να καπνίσετε : τον εαυτό σας, το δωμάτιο και ότι άλλο.
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να τραβηχτεί διαισθητικά στις περιοχές που χρειάζεται ειδική προσοχή. Αυτό θα αναπτύξει την εσωτερική σας αίσθηση των χώρων με μεγαλύτερη ανάγκη για καθαρισμό. Αποφύγετε να το αναλύσετε πάρα πολύ, απλά εμπιστευτείτε τον καπνό να σας οδηγήσει.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ: τοποθετείστε τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε σε επιφάνειες που δεν τις ενοχλεί η ζέστη. Σιγουρευτείτε ότι ο καπνός έσβησε κατάλληλα. Χρησιμοποιήστε περισσότερη προστασία γύρω από εύφλεκτες επιφάνειες όπως κρεβάτια και ξύλινα έπιπλα.

 ΒΟΤΑΝΑ

ΚΕΔΡΟΣ : Το αρωματισμένο ξύλο και οι βελόνες του είναι ένα γενικά πολύ δυνατό καθαριστικό, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως για τελετουργίες και για θεραπεία.

 ΛΕΒΑΝΤΑ : Χρησιμοποιείστε τα λουλούδια και τα κλαδάκια του για να κάνετε πιο γλυκιά,  να απαλύνετε  και να παρέχετε ήρεμη και χαλαρωτική ενέργεια.

 ΙΕΡΟΒΟΤΑΝΟ : Συχνά το βρίσκουμε σα μακριά στάχια, είναι ένα φυτό σαν καλαμιά το οποίο είναι γνωστό σαν ιεροβότανο. Φέρνει ευλογία και γλυκύτητα και είναι πολύ ηρεμιστικό.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ: Ένα πάντα πράσινο φυτό, το δεντρολίβανο φέρνει έναν ήπιο καθαρισμό και γλύκα και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε δωμάτιο αρρώστιας.

ΚΟΙΝΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ : αυτό το βότανο έχει μια πικρή ιδιότητα, όμως είναι τέλειο για εξαφάνιση της αρνητικότητας.

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ: αυτό το βότανο από την Βόρειο Αμερική είναι συχνά ενσωματωμένο σε αρωματικά στικ του εμπορίου και έχει μια απαλή, πιπερώδη μυρωδιά.

 Shakila

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια